dimarts, 1 de desembre del 2009

Els sindicalistes a favor del dret a decidir i de les consultes


Representants sindicals han debatut avui sobre les consultes i el dret a decidir i com això afecta al món del treball. El sindicat independentista Intersindical, per boca del seu delegat d’acció sindical, Carles Sastre i Rafel Baitg, com a representant del sindicat llibertari CGT, han debatut a Linyola durant gairebé dues hores sobre el dret a l’autodeterminació.

Mentre Sastre advocava per tenir un estat propi per millorar les condicions dels treballadors catalans i controlar els recursos i les infraestructures; Baitg es decantava cap al fet democràtic de les consultes, favorable a l’autodeterminació que mesurava des de l’individu, passant per la nació i la societat mundial, tot plegat com un fet autodeterminista i democràtic continu i més enllà de la nació. Ambdós sindicats veuen amb bons ulls les consultes pel fet que trenca amb una Constitució Espanyola obsoleta i contra la qual ja es van plantar el 1978.

Per la seua banda, els dos sindicats ha expressat la preocupació per la situació de crisi en què es troba la societat actual i buscar la necessitat d’un canvi d’escenari econòmic.

L’acte ha tingut un intens torn de debat en què el públic ha preguntat sobre l’atur, la crisi i el paper de les multinacionals en un procés independentista. També s’han expressat opinions contràries a la reivindicació de l’estatut que han fet aquests dies les grans capçaleres de premsa.

CCOO que havia d’assistir a l’acte ha excusat la presència del seu secretari general, Josep M. Baiget, que tenia una agenda molt apretada. Tanmateix, CCOO i UGT han comunicat públicament el seu suport a les consultes. Així, s’afegeix un nou agent social favorable a l’autodeterminació i al dret a decidir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada