dijous, 19 de novembre del 2009

Linyola se suma a la consulta popular sobre la independència el proper 13 de desembre

Amb el nom de “Linyola Decideix”, el passat divendres 23 d’octubre es va constituir en aquest municipi del Pla d’Urgell la Comissió Ciutadana organitzadora de la consulta sobre la independència de la nació catalana. En una assemblea popular oberta a tot el poble i entitats locals, es van crear i aprovar les comissions de treball per organitzar la consulta, que es realitzarà el 13 de desembre, ja que també és la data que majoritàriament han escollit la resta de municipis que duran a terme la consulta arreu del territori.

A més, dos membres de la Comissió van assistir dissabte al Consell plenari de la Coordinadora de la Consulta per la Independència que es celebrava a Arenys de Munt i on es van debatre els objectius i estratègia de la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència.

El passat 24 de setembre, Linyola ja va aprovar per unanimitat (amb representació de CiU, PSC, ERC i independents) una moció en el ple municipal per donar suport a la celebració de la consulta sobre la independència de la nació catalana.

La consulta per la independència de la nació catalana es durà a terme sota la pregunta: "Està d’acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?", com en la resta de municipis on es dugui a terme la consulta, atès que la consulta no és una agregació de consultes locals, sinó un referèndum nacional que es celebra per fases a diversos municipis en dates comunes i conjuntes i que per tant exigeix que la pregunta objecte de votació sigui la mateixa per tothom.

La Consulta sobre la Independència es fonamenta en l'autoorganització de la societat civil i té per objectiu demostrar que la nostra nació està preparada per afrontar l'exercici del dret a la autodeterminació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada